Рада не збирається виконувати ультиматум "Регіонів"

Четвер, 2 липня 2009, 19:58

У порядку денному роботи позачергового засідання Верховної Ради, яке відбудеться у п’ятницю, не передбачений розгляд питання про підвищення прожиткового мінімуму, яке ініціює Партія регіонів.

Про це повідомив спікер Володимир Литвин в ексклюзивному коментарі УНІАН.

"Порядок денний складається з трьох питань: перше – кадрові призначення; друге – внесення змін до Конституції про скасування депутатської недоторканності; й третє питання стосується ухвалення рішення у зв`язку зі зверненням Генпрокуратури з приводу дачі згоди на притягнення до кримінальної відповідальності й арешт депутата Лозинського", - сказав він.

Спікер підкреслив, що засідання почнеться з розгляду питання про кадрові призначення.

Литвин не став коментувати можливе блокування Партією регіонів трибуни й президії Верховної Ради під час позачергового засідання.

"Ну, якщо вони заблокують, значить не хочуть розглядати цих питань, але черговість (питань) така, як запропонували депутати, які зібрали 150 підписів", - сказав він.

"Якщо Партія регіонів вважала за необхідне розглядати інші питання й в іншій послідовності, я думаю, що в них є для цього можливість, адже в них більше 170 депутатів. Отже зібрати підписи й сформулювати свою позицію, я думаю, для них багато зусиль не потрібно", - пояснив спікер.

Як відомо, у четвер Партія регіонів заявила, що наполягає на ухваленні у пятницю на позачерговому засіданні Верховної Ради закону про підвищення зарплат і пенсій для найбідніших громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування