Суд повернув кіровоградського губернатора у крісло

Четвер, 2 липня 2009, 21:09

1 липня Кіровоградський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі за позовом Василя Моцного, призупинивши таким чином дію президентського указу про його звільнення з посади голови Кіровоградської ОДА.

Про це Моцний повідомив під час засідання Кіровоградського прес-клубу реформ.

"Я вважаю, що підстав для мого звільнення немає. На сьогодні лише 8 областей України виконали показники за І півріччя, в тому числі Кіровоградщина", - сказав він.

"В області стовідсотково виконуються всі соціальні виплати. Крім того, за час мого перебування на посаді губернатора була постійна взаємодія з правоохоронними органами. Виходить, що функціональні обов’язки прокурора Голованівського району та начальника райвідділу міліції дозволяли їм приховувати ситуацію", - зазначив Моцний.

Він також наголосив, що не бачив указу президента про своє звільнення, хоча фельд’єгерська служба могла доставити його за один день.

За словами Моцного, незважаючи на обставини, Кіровоградщина готується до приїзду президента Віктора Ющенка.

"Візит в планах залишається, план підготовлений, визначається дата. В будь-якому випадку область буде бажано зустрічати президента", - підкреслив він.

Як відомо, 16 червня внаслідок зіткнення з депутатом від БЮТ Віктором Лозинським, на той час прокурором Голованівського району Євгеном Горбенком і начальником міліції цього ж району Михайлом Ковальським на території мисливського господарства в Кіровоградській області загинув місцевий житель - 53-річний Валерій Олійник.

27 червня Ющенко повідомив, що у зв’язку з цією подією звільнив зі своєї посади голову Кіровоградської ОДА Моцного.

Як йдеться в указі, Моцного звільнено за неналежне виконання вимог статті 119 Конституції щодо забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян.

УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування