Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПР дозволить розглядати тільки арешт Лозинського

Четвер, 2 липня 2009, 21:39

Партія регіонів дозволить розглянути тільки подання генпрокурора про дачу дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт депутата від БЮТ Віктора Лозинського, а потім продовжить блокувати роботу Верховної Ради.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" перший віце-спікер Олександр Лавринович, всі інші питання, ініційовані коаліцією, не будуть розглянуті до прийняття законопроекту про підвищення соціальних стандартів.

"Я переконаний, що коли відбудеться погоджувальна рада, ми запропонуємо це питання (про подання Генерального прокурора) поставити першим, не звертаючи уваги на відхилення від процедурних і регламентних норм", - сказав він.

"І наша фракція у повному складі проголосує за згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та дозвіл на арешт Віктора Лозинського. Але нічого іншого ми не пропонуємо розглядати, поки не будуть розглянуті соціальні стандарти. Продовжиться блокування", - сказав він.

У той же час, за словами Лавриновича, опозиція не буде пропонувати розгляд питання про підвищення соціальних стандартів на п'ятницю, оскільки ще працює спеціальна комісія, створена для вивчення цього питання.

Як відомо, питання про розгляд подання генпрокурора до порядку денного позачергового пленарного засідання внесла фракція БЮТ.

У той же час, за словами Лавриновича, дане подання "якщо й надійшло у четвер у комітет, то після 18.00 комітет не встиг його розглянути".

Він зазначив, що в історії парламенту ще не було випадку розгляду такого питання без висновку профільного комітету. Разом з тим віце-спікер зазначив, що у зв'язку з резонансом даної справи, це питання має отримати негайну оцінку парламенту.

"Справа є дуже резонансною і надзвичайно ясною. І я думаю, немає жодного з 449 депутатів, який в цій ситуації ухилився від того, щоб не дати згоду на прийняття рішення по притягенню Лозинського до кримінальної відповідальності", - підкреслив він.

У той же час він назвав "нечистоплотними" дії фракції БЮТ у даній ситуації.

"Розуміючи, що є рішення фракції Партії регіонів про те, щоб ніякі питання не розглядати до тих пір, поки не завершить свою роботу створена у середу комісія з підготовки змін до держбюджету в частині соціальних стандартів, вони виставили це питання і хотіли відразу сказати, що, мовляв, бачите - вони захищають злочинців, блокуючи роботу Ради", - сказав Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування