Литвин знову лякає політичними переслідуваннями

Четвер, 2 липня 2009, 22:13

Спікер Володимир Литвин не виключає, що в Україні може бути "процес політичних переслідувань".

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"У боротьбі кандидатів будуть задіяні всі методи. А той, хто впливає на правоохоронні органи і на суди, той буде визначати, що кому говорити і як діяти", - сказав спікер.

Відповідаючи на питання, чи не будуть депутати відчувати на себе тиску після скасування недоторканості, Литвин зазначив: "Якби Верховна Рада працювала нормально, якби не було тих диких ситуацій блокування трибуни Верховної Ради, тоді б не було мови про статус депутата. Люди би бачили результат".

"От уявіть собі тваринницьку ферму. Вранці приходять доярки на роботу. Ті, які підтримують бригадира, починають ранкове доїння корів, а ті, які в контрах з бригадиром, кричать, що вони не будуть доїти, але вимагають, щоб бригадир табелював їх і платив заробітну плату", - сказав він.

"Це було б не сприйнято ні ким. А в Україні яка практика: депутат, при чому шанований, великий за політичною вагою, заявляє: "мені соромно ходити у Верховну Раду". Він уже забув як у Верховну Раду відчиняються двері", - підкреслив спікер.

"Якщо тобі соромно – напиши заяву, відмовся від пристойної заробітної платні, або склади мандат. В іншому випадку – приходь, обстоюй інтереси виборців, виступай, вноси пропозиції, опонуй", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування