Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер розповів про хитрощі БЮТ і ПР

Четвер, 2 липня 2009, 22:49

Питання підвищення прожиткового мінімуму та кадрові призначення в уряд Верховна Рада може розглянути за 2 години.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

"Якщо нормально працювати, то всі ці важливі питання можна прийняти протягом двох годин. Зайти в сесійну залу і їх розглядати, а не безглуздо блокувати трибуну", - сказав він.

Також Литвин нагадав, що "з 2000 року була запроваджена практика – коли приймали бюджет, то зупиняли дію соціальних законів".

Він звернув увагу, що це робили й уряди, "які очолював Янукович, і уряди, які очолювала Тимошенко".

"Казали, що не вистачає грошей. У тому числі зупиняли дію закону, який встановлював прожитковий мінімум", - сказав спікер.

"Наприклад, у 2007 році частково або повністю було зупинено дію 39 соціальних законів. Так я поборникам соціальної справедливості кажу – давайте відновимо дію цих законів", - заявив він.

"Визнайте, що тоді незаконно, антиконституційно зупинили дію соціальних законів, у тому числі закон про дітей війни", - зазначив Литвин.

Крім того, він зазначив, що при розгляді питання про створення робочої групи для підготовки проекту змін бюджету щодо розмірів прожиткового мінімуму "зробили невеличку хитрість, і заплющили очі великі фракції, – не визначили дату, до якої буде працювати робоча група".

"Тому що між собою домовилися, що приймуть закон про внесення змін до держбюджету і визначать кошти, 10 мільярдів, на підготовку до Євро-2012. Чому ми ці 10 мільярдів не скерували на підвищення пенсій і заробітних плат?", - запитав спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування