Обама пропонує Москві забути про холодну війну

П'ятниця, 3 липня 2009, 08:26

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама заявив, що російські методи побудови взаємин зі США часів холодної війни застаріли і мають залишитися в минулому.

Цю думку він висловить на переговорах із прем’єром РФ Володимиром Путіним у Москві, що почнуться 6 липня, заявив Обама в інтерв'ю інформагентству "Associated Press", повідомляє "Бі-Бі-Сі".

За словами Обами, колишній президент, а нині прем'єр-міністр Росії досі має величезну владу.

"Путін однією ногою стоїть на старому шляху ведення діалогу між двома країнами, а другою – на новому", - сказав Обама.

Водночас він зазначив, що Сполучені Штати мають чудові відносини з наступником Путіна на президентській посаді Дмитром Медведєвим.

"У мене склалися дуже гарні стосунки з президентом Медведєвим, і думаю, ми з ним зуміємо вирішити важливі справи, як от визначити рамки для нової угоди, яка замінить Договір про скорочення наступальних озброєнь, що зменшить кількість ядерних боєголовок з обох боків - російського та американського", - сказав президент США.

"Але прем'єр Путін досі має в Росії велику владу. Тому важливо, щоб навіть коли ми домовляємося з президентом Медведєвим, потрібно буде переконати Путіна, що старі підходи часів холодної війни застаріли – і настав час піти іншим шляхом", - додав він.

Візит Обами до Росії відбудеться 6-8 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування