Коломойський прибрав до рук українську половину СМЕ і весь ТЕТ

П'ятниця, 3 липня 2009, 09:40

Компанія Central European Media Enterprises оголосила про те, що досягла угоди з членом Ради директорів СМЕ Ігорем Коломойським, за якою той отримує 49% українських активів СМЕ за $100 млн готівкою та 100% телеканалу ТЕТ, який буде інтегровано до групи "1+1".

Очікується, що трансакцію буде завершено до кінця третього кварталу 2009 року, повідомляє "Телекритика" із посиланням на прес-службу СМЕ.

Інвестицію у $100 млн. буде вкладено у розвиток телеканалів "1+1", "Кіно" та ТЕТ.

Надалі телеканал ТЕТ буде розвиватися згідно із мультиканальною стратегією СМЕ, спрямованою на створення нішевих каналів медіагрупи.

Також в угоді Коломойський обумовив опціон щодо викупу 51% частки СМЕ за $300 млн готівкою.

За даними СМЕ, Коломойський, який є співвласником найбільшого в Україні "Приватбанку" (Дніпропетровськ), опосередковано володіє 50% медіа-холдингу "Главред-Медіа" (Київ).

Медіа-група Central European Media Enterprises, яка володіє українськими телеканалами "Студія "1+1" і "Кіно", у лютому 2009 року завершила угоду з придбання 10% у "Главред-Медіа" у засновника холдингу, народного депутата від "НУ-НС" Олександра Третьякова, який на кінець квітня володів 40% холдингу.

CME придбала 10%-у частку в "Главред-Медіа" за $12 млн. Тоді ж медіа-групи розміняли свої частки в телеканалах "Кіно" і "Сіті": CME збільшила частку в "Кіно" з 60,4% до 100% в обмін на 60,4% "Сіті" і $10 млн.

До складу медіа-холдінгу "Главред-Медіа" входять холдинг "Главред" (інтернет-агентство і журнал "Главред"), сайт v-i-p.com.ua, сайт Stars, газета "Нова", журнал "Профіль", інтернет-газета "Телекритика", а також телеканали "Сіті", інформагентство УНІАН і столичне щоденне видання "Газета по-українськи".

Коломойський також володів на той момент 3,83% часткою у CME.

CME, крім українських телеканалів, керує телекомпаніями в Болгарії (TV2 and Ring TV), Хорватії (Nova TV), Чехії (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport and MTV Czech), Румунії (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro and MTV Romania), Словаччині (Markiza, Nova Sport and MTV Czech), і Словенії (POP TV, Kanal A.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News