Рада почала з Лозінського. Литвин боїться, що буде бійка

П'ятниця, 3 липня 2009, 10:41

У Верховній Раді розпочався розгляд питання про дострокове припинення депутатських повноважень депутата від БЮТ Віктора Лозінського.

Спікер Володимир Литвин, доповідаючи про результати погоджувальної ради, сказав, що "регіонали" не погодилися з порядком денним, запропонованим для позачергового засідання Верховної Ради.

Зокрема, за словами Литвина, вони погодилися на розгляд лише одного питання – про дострокове припинення депутатських повноважень Лозінського.

Водночас БЮТівець Іван Кириленко попросив Литвина включити до порядку денного й інші питання, зокрема, кадрове та про зняття депутатської недоторканності.

"Двічі БЮТ збирає голоси для проведення позачергового засідання. Партія регіонів цинічно, нахабно блокує позачергове засідання. Як так може бути? Партія регіонів керує Верховною Радою?!", - обурився він.

"Ми вимагаємо: одразу після Лозінського ставимо на голосування питання про скасування недоторканності. Якщо вони блокують, значить, вони бояться скасування недоторканності", - додав Кириленко.

У свою чергу лідер групи "За Україну" В’ячеслав Кириленко здивувався тим, що Верховна Рада зібралася знімати депутатську недоторканність лише з Лозінського.

"Чому ми ставимо на голосування питання про скасування недоторканності лише з Лозинського? Чому ми не ставимо на розгляд питання про зняття депутатської недоторканності?", - обурився він.

На це Литвин заявив, що на погоджувальній раді "регіонали" категорично не погодилися з іншими питаннями порядку денного.

"Через бійку у Верховній Раді я засідання проводити не буду! Мені було заявлено, що якщо ми будемо розглядати інші питання, буде бійка. Я сказав, я не буду брати участь у бійці", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...