Литвин був би радий позачерговим виборам Ради

П'ятниця, 3 липня 2009, 11:58

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин готовий до позачергових парламентських виборів, але просить пояснити, як їх провести законно.

"Я готовий у принципі до дострокових виборів, і навіть був би радий, якби відбулися дострокові вибори. Але для цього треба сісти у парламенті, деяким людям з'явитися у Верховній Раді і викласти свої аргументи й пропозиції щодо реалізації цього процесу", - заявив він у п'ятницю журналістам.

"По друге, треба сказати, як це буде зроблено з дотриманням законодавства. Якщо потрібно – поставити питання про внесення змін до законодавства, відмовитися від закритих списків. Але таких же пропозицій немає. Більше того, цей процес тупо, вибачте на слові, блокується", - пояснив Литвин.

Натомість, за його словами, зараз у деяких фракцій "є бажання на руїнах побудувати щасливе майбутнє".

Литвин у відповідь на вимоги Партії регіонів ухвалити соціальні закони озвучив свою пропозицію щодо прожиткового мінімуму – зокрема, з 1 січня 2010 встановити його на рівні 900 гривень, з 1 квітня – 1,5 тисячі, з 1 липня – 2 тисячі , з 1 грудня – 3 тисячі.

"Цей законопроект буде внесено і я побачу як люди, які "печуться" за інтереси українського народу, проголосують за цей документ", - зазначив спікер.

Литвин також нагадав, як у 2003 році скоротили прожитковий мінімум з 237 до 205 гривень.

Спікер натякнув Партії регіонів, що вони, коли "при владі все відміняють, забувають про обіцянки, вступають в НАТО, а коли втрачають владу – згадують про народ".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування