Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і ПР латентно домовляються про вибори?

П'ятниця, 3 липня 2009, 12:36

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин проти квотного принципу при формуванні виборчих комісій на виборах президента України.

Про це він заявив у п'ятницю журналістам.

"Я виходжу з того, що нам треба відмовитися від цього безглуздого квотного принципу – конституційний Суд за квотним принципом, ЦВК – за квотним принципом… А коли ж буде державний підхід? На моя переконання, члени комісій мали б бути люди, які знають справу, закон і в яких є відповідальність і совість", - заявив спікер.

Литвин також зауважив, що в цей закон ще треба внести поправки.

"Тут треба поспішати як ніколи повільно. І дати можливість прочитати закон і внести до нього пропозиції. Я хочу сказати, що цей закон розроблявся абсолютно кулуарно", - зауважив він.

"Справа в тім, що голосування в екстреному порядку проекту змін до закону про вибори президента свідчить, що якщо треба, домовляються дві найбільші фракції. Процес консультацій у латентному стані продовжується. Разом з тим, я не сприймаю, що цей закон намагаються провести методом натиску й штурму", - наголосив Литвин.

Як відомо, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів президента.

Законопроектом, зокрема, передбачається змінити порядок формування окружних і дільничних виборчих комісій, зменшити строки виборчого процесу із 120 до 90 днів, удосконалити порядок оскарження рішень суб’єктів виборчого процесу.

Депутати пропонують, щоб до дільничні комісії формували фракції парламенту за квотним принципом.

Проти змін до закону виступає Арсеній Яценюк, який не має своєї фракції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...