"Нафтогаз" обурився на депутатів, які заблокували його мільярди

П'ятниця, 3 липня 2009, 15:37

НАК "Нафтогаз України" стурбована блокуванням роботи Верховної Ради, оскільки це унеможливлює розгляд законопроекту № 4720, завдяки якому компанія має отримати 18,5 мільярдів.

Про це йдеться в заяві компанії.

"Означений законопроект передбачає для зменшення щорічних витрат на обслуговування кредитних коштів спростити порядок збільшення статутного фонду НАК "Нафтогаз України" та придбання акцій цієї Національної акціонерної Компанії в обмін на державні облігації", - зазначають в компанії.

"По-друге, означений законопроект, дозволяє Компанії отримати в необхідному обсязі з Держбюджету компенсації різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації на виробництво теплової енергії, яка споживається населенням", - йдеться в заяві.

"Компанія розуміє, що вимоги щодо підвищення мінімальних зарплат і пенсій для громадян України є достатньо переконливим аргументом. Водночас, якщо Верховна Рада не розгляне законопроект, який має стабілізувати фінансову ситуацію в НАК "Нафтогаз України", компанія не зможе гарантувати надходження коштів у тому обсязі, який буде необхідний для виплати підвищених мінімальних зарплат та пенсій", - додають у компанії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування