Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку прикро, що Рада проігнорувала Медведька

П'ятниця, 3 липня 2009, 17:17

Президент Віктор Ющенко закликає парламент скасувати депутатську недоторканність.

На цьому він наголосив під час прес-конференції у Сімферополі, коментуючи рішення Верховної Ради щодо депутата від БЮТ Лозинського.

Президент нагадав, що генеральний прокурор направив до парламенту подання, в якому просить дати дозвіл на притягнення Лозинського до кримінальної відповідальності, затримання та взяття під варту.

Ющенко із прикрістю констатував, що Верховна Рада, позбавивши Лозинського депутатських повноважень (задовольнивши заяву підозрюваного у тяжкому злочині), по суті пішла назустріч депутату.

За його словами, парламент проігнорував подання генерального прокурора та звернення президента і по Лозинському, і по зняттю депутатської недоторканності з депутатів як такої.

"По суті, Верховна Рада відмежувалася від відповідальності, відмовившись визнати кричущий факт - народний депутат є підозрюваним у скоєнні страшного вбивства", - підкреслив президент.

Ющенко наполягає на тому, щоб парламент скасував депутатську недоторканність.

"Нехай народний депутат, позбавлений імунітету, стає рівний перед національним законом, проходить усю процедуру слідства, і через суд доводить свою позицію: злочинця, чи навпаки, національного героя", - наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...