Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" порахували, що їх проект коштує 20 мільярдів

П'ятниця, 3 липня 2009, 19:28

Для збільшення мінімального рівня заробітних плат і пенсій необхідно виділити з держбюджету-2009 20 млрд. грн., вважає депутат від Партії регіонів Микола Азаров.

"Для того, щоб забезпечити підвищення мінімальних пенсій необхідно 8 млрд. грн., А для мінімальних зарплат - 12 млрд. грн. Тобто, у нас виходить сума у 20 млрд. грн...Підйомні ці гроші для бюджету? Абсолютно підйомні", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю.

Зокрема, за словами Азарова, суму в 5,3 млрд. грн., яку уряд пропонує виділити НАК "Нафтогаз України", можна направити на збільшення мінімального рівня зарплат і пенсій.

Він зазначив, що 18,6 млрд. грн., передбачених для збільшення статутного фонду "Нафтогазу", також можна направити на ці цілі.

"У питанні відстрочки сплати податку уряд дав таке право "Енергоатому" і "Нафтогазу", а ця сума у 20 млрд. грн", - сказав Азаров. При цьому він висловив здивування, чому "компанії, які завжди наповнювали бюджет, раптом не можуть платити податки"?

Азаров нагадав, що відповідно до звіту уряду, за останній квартал державний бюджет країни перевиконано на 3 млрд. грн.

"Більше того, ця сума не просто рахувалася у відсотках, а було сказано, що ми додатково отримали 3 мільярди доходів", - сказав він.

На думку депутата, 3 млрд. грн. доходів і 10 млрд. грн. з 44 млрд. грн., які уряд має намір направити на рекапіталізацію банків, "необхідно в першу чергу направити на збільшення мінімального прожиткового мінімуму".

Азаров також запропонував скоротити витрати, передбачені на утримання державного апарату і представницькі витрати. В результаті цього, на його думку, 1,5 млрд. грн. можна буде спрямувати на збільшення соціальних стандартів.

"Уряд отримав від Міжнародного валютного фонду $1,5 млрд. кредиту безпосередньо на свій розрахунковий рахунок і зарахували ці кошти у вигляді 11,5 млрд.грн. на свій загальний фонд. Це також можна додати до тієї сумі", - сказав він.

Депутат також зазначив, що якщо 20 млрд. грн. буде виділено на підвищення мінімальної зарплати, це призведе до автоматичного поповнення Пенсійного фонду на 7 млрд. грн...і ще близько 3 млрд., які будуть отримані, від сплати податків".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування