Ющенко сподівається, що Тимошенко дотримає слово

Неділя, 5 липня 2009, 13:58

Президент Віктор Ющенко не підпише закон про зміни до держбюджету, якщо в ньому не буде враховано потреби української армії і флоту.

Про це Ющенко заявив сьогодні журналістам у Севастополі, повідомляє УНІАН.

За словами Ющенка, він кожен день розпочинає з того, що "те фінансування, яке є в українського війська на 2009 рік, це фінансування, можливо, вперше за 18 років принизливе".

Як наголосив президент, він "підписав бюджет 2009 року тільки під слово прем’єр-міністра, що бюджет 2009 року буде переглянутий, і те, що ми планували на розробку оперативно-тактичного ракетного комплексу, і те, що ми планували по завершенню ескізної частини розробки українського корвета, і те, що ми планували по модернізації ракетного озброєння військових і берегових потреб - усе буде профінансовано".

На переконання Ющенка, "прем’єр-міністр повинна дотримати своє слово, і прийде час, коли, переглядаючи бюджет 2009 року, українське військо, і перш за все, український флот отримає належне фінансування".

За словами глави держави, "коли ми говоримо про досить серйозні проекти - а це не такі великі суми - на друге півріччя українському флоту для того, щоб він був у 100-відсотковому фінансовому забезпеченні, починаючи від забезпечення технічної готовності плавучих засобів, потрібно 350-400 млн. грн. - модернізація і новітнє озброєння, про яке ми домовлялися на 2009 рік у рамках розбудови українського військового відомства".

Ющенко запевнив, що його увага "сьогодні звернена до українського війська. Не можна принижувати українського військового моряка, солдата, і тому, коли ми говоримо про фінансування, про перспективи українського війська, я сказав би виключно оптимістично: ці питання ми закриємо. Усі питання, які стосуються розвитку, усі питання, які стосуються підготовки українського солдата і моряка, ми усі ці проблеми вирішимо".

На думку президента, "сьогодні, здавалося б, непростий час, але приймаються на національне озброєння нові танки, кораблі, нові військові плавучі засоби. І цим ми хотіли продемонструвати, що Україна добре розуміє, наскільки важливим є боєздатний національний флот та українське військо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування