Депутатську недоторканність нікому скасувати

Неділя, 5 липня 2009, 16:26

Віце-спікер Олександр Лавринович не бачить в залі 226 голосів за скасування депутатської недоторканності.

Про це він заявив в інтерв’ю українській службі ВВС.

Лавринович нагадав, що рік тому він особисто представляв відповідний проект. "Ми пропозицію внесли. Вона отримала 212 голосів підтримку, за необхідних 226. До сьогоднішнього дня ми не змогли знайти союзників", - заявив віце-спікер.

При цьому він зауважив, що недоторканність депутатів закріплена в більшості країн світу.

"А ви знаєте хоч одну країну, де члени парламенту не мають недоторканості? Це є одним з елементів парламентської діяльності. Імунітет для членів парламенту існує в усіх країнах у різних мірах. В Україні він набагато більший, ніж це потрібно", - зауважив віце-спікер.

"Тому Партія Регіонів ще рік тому внесла проект змін до Конституції, за якими б всі народні депутати, всі судді України і президент України мали відповідати, щоб проти них застосовувалися такі самі заходи. Єдине обмеження було у тому, що аби заарештувати народного депутата, суддю чи президента, повинні були надавати доказові свідчення про необхідність ізоляції цієї людини до винесення вироку судом", - запропонував Лавринович.

"Якщо в цьому є потреба – дається згода і людину арештовують. Якщо суд визнає людину винною, тоді депутатські повноваження втрачаються і людина відбуває покарання. Цей проект від 8 лютого минулого року чекає на свій розгляд і до нього не доходять. Ці заяви, які робилися останнім часом, про виборчу кампанію, про скасування будь-якого імунітету, але тільки для депутатів, але це вже буде триває який рік поспіль і до цієї піар-кампанії не можна ставитися серйозно", - зауважив він.

На зауваження слухача, що недоторканність не можна скасовувати, бо тоді "хто завгодно зможе підійти до президента і що завгодно йому зробити", Лавринович сказав: "Державна охорона не дозволила б, а що стосується депутатської недоторканості, то я переконаний, що, якби її скасували, то депутати-опозиціонери стали б набагато тихішими, а то і взагалі німими".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...