Ющенко обіцяє Росії, що з України по ній стріляти не будуть

Неділя, 5 липня 2009, 18:17

Президент Віктор Ющенко заявляє, що найбільш надійною є політика формування єдиної колективної європейської безпеки і це жодною мірою не спрямовано проти Росії.

"Найнадійніша політика - це не політика військової гонки, не політика протистояння, це - політика формування єдиної колективної європейської безпеки", - сказав він журналістам у Сімферополі в неділю в ході святкування Дня флоту України.

"Це не проект проти когось. Це проект суверенного народу, що хоче дати відповідь на те, що політика безпеки є найнадійнішою", - відзначив Ющенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому президент додав: "Я дуже радив би, щоб російська сторона перестала дивитися на цю тему як на крок, яким російському народові або Росії Україна хоче принести нові ризики".

"Україна гарантує, що жодного ризику в рамках політики безпеки України не формується для російської сторони. Україна гарантує, що на її території ніколи не буде іноземного солдата будь-якого блоку, будь-якої країни. Це наш вибір. Так говорить Конституція України", - заявив президент.

Ющенко запевнив, що Україна залишиться без ядерної зброї. "В Україні ніколи не буде ядерного арсеналу - це наша гарантія", - сказав він.

"Український простір - повітряний, морський і сухопутний - ніколи не буде використовуватися проти Росії", - заявив президент.

Ющенко знову підкреслив, що український народ завжди буде прихильником формування братерської, сусідської політики стосовно Росії. "Дуже хотілося, щоб ця політика знаходила розуміння і повагу", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...