БЮТ відіграється на заступнику прокурора за Онопенка

Неділя, 5 липня 2009, 21:45

На цьому тижні в Раді може бути створена чергова тимчасова слідча комісія , що вивчить діяльність заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.

Про це пишуть "Экономические известия" з посиланням на свої джерела.

За словами співрозмовника, це — хід у відповідь з боку Онопенка на обшук в офісі першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

"Створення ТСК по Ренату Кузьміну — логічне продовження боротьби, що розгорнулася в судовій системі в останні тижні. Головна мета боротьби — тиск на голову Верховного суду України (ВСУ) Василя Онопенка, аж до усунення його з посади", - пише видання.

"За цією ініціативою цілком можуть стояти глава профільного парламентського комітету Сергій Ківалов (Партія регіонів), а також, з негласного схвалення Юлії Тимошенко,— бютівець-юрист Андрій Портнов і Віктор Медведчук", - говориться в матеріалі.

Як відомо, минулого тижня серйозні проблеми з прокуратурою виникли в керівника служби глави ВСУ Миколи Мельника і першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, зятя Василя Онопенка. Раніше проблеми виникали й в інших близьких до Онопенка людей, у тому числі — окремих суддів, що підтримують позицію голови ВСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування