Україна за газ сплатить, а уряд використовує "російський фактор"?

Понеділок, 6 липня 2009, 08:27

Попри тривожні застереження з-за кордону оплата Україною спожитого в червні газу практично не викликає сумнівів в українських політиків та експертів.

Про це повідомляє в понеділок "Німецька хвиля", нагадуючи, що термін сплати за червневий газ спливає 7 липня, у вівторок.

Член комітету Верховної Ради з ПЕК Тарас Стецьків каже, що попередні місяці своєчасної сплати "Газпрому" коштів за спожитий газ мали б переконати всіх у спроможності України виконувати свої зобов’язання.

З такою думкою погоджується і директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар.

Експерт назвав розповсюджені днями чутки про намір уряду схилити "Нафтогаз України" запозичити 4 мільярди доларів в російської сторони свідченням "використання урядом російського фактору" у внутрішній політиці.

"Враховуючи наближення президентських виборів, очевидно, що окремі політичні сили хочуть використати факт необхідності нібито залучення додаткових фінансових ресурсів в своїх інтересах", - каже Гончар.

За його словами, Україна вже має достатні обсяги запасів газу в газосховищах, аби пережити зиму. Коштів, на думку цього експерта, бракує лише для купівлі додаткового газу, щоб максимально заповнити сховища.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News