Литвин "розкусив" януковичів: вони хочуть розпуску Ради

Понеділок, 6 липня 2009, 11:52

Спікер Володимир Литвин вважає, що справжньою причиною блокування роботи парламенту збоку "регіоналів" є намір знайти підстави для розпуску Верховної Ради.

Про це він сказав на погоджувальній раді у понеділок.

Литвин попросив регіоналів оприлюднити справжню мету свого блокування роботи парламенту.

При цьому він закликав Партію регіонів взяти участь у роботі групи щодо пошуків коштів на покриття витрат, пов’язаних з підняттям прожиткового мінімуму, чого вимагають "регіонали".

"Якщо діє позиція така, що Верховна Рада цей тиждень не буде працювати і не закриє сесію, то ви розумієте, до чого це веде", - сказав Литвин.

"Давайте тоді скажемо відверто, що мова йде про те, щоб Верховна Рада не працювала місяць. Розійдуться на канікули, сесія не буде закрита, і вступає в дію відповідна норма Конституції, що місяць Верховна Рада не може зібратися на пленарні засідання", - додав він.

Як відомо, Партія регіонів вимагає ухвалення закону про підняття рівня прожиткового мінімуму. У противному разі "регіонали" обіцяють знову блокувати трибуну парламенту.

У свою чергу БЮТ заявляє, що в такому разі й надалі ініціюватиме проведення позачергових засідань або позачергової сесії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування