Азаров вважає, що МВФ хоче залишити Тимошенко при владі

Понеділок, 6 липня 2009, 16:03

Депутат від Партії регіонів Микола Азаров вважає, що Міжнародний валютний фонд надає Україні фінансову допомогу напередодні виборів, щоб сприяти утриманню при владі нинішньої політичної команди.

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи ухвалення МВФ позитивних рішень про виділення Україні кредитів у великих розмірах, тоді як за принципом своєї діяльності цей Фонд не виділяє кошти країнам напередодні та у період проведення виборів.

"Тут, вочевидь, присутній політичний фактор", - заявив Азаров, повідомляє УНІАН.

"Ми співпрацювали з Міжнародним валютним фондом багаторазово. І у період виборчих кампаній МВФ нам заявляв: шановні панове, у вас триває виборча кампанія, поки вона не завершиться, МВФ ніяких рішень приймати не буде", - пояснив "регіонал".

За його словами, нині співпраця України і МВФ грунтується на інших принципах.

"Вони (представники МВФ) вимагають від уряду змінити бюджет. А уряд уперто його не змінює. І все одно транші виділяються. МВФ вимагає навести елементарний порядок у "Нафтогазі". А уряд продовжує той безлад. Водночас рішення про виділення траншів ухвалюються", - наголосив Азаров.

На його думку, можна зробити висновок, що "Міжнародний валютний фонд і його реальні господарі керуються політичний фактором".

"Вочевидь, на перший план вийшли не питання фінансової стабільності, економічної кризи, а питання політичні – утримання при владі тієї команди, яка прийшла абсолютно незаконно на початку 2005 року до влади", - вважає Азаров.

Як відомо, МВФ у листопаді 2008 року схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд. дол. і надав перший транш кредиту в 4,5 млрд. дол.

12 травня в Україну надійшло 2,8 млрд. дол. другого траншу кредиту МВФ. Його частина в розмірі 1,5 млрд. дол. направлена безпосередньо до державного бюджету України для фінансування зовнішніх боргових зобов`язань уряду.

Планується, що третій транш має скласти 3,2 млрд. дол., четвертий - 3,8 млрд. дол. Кошти кредиту планується надавати щоквартальними траншами після перегляду і коригування програми співпраці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування