Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людині Лужкова радять пом'якшити тональність. Інакше Криму йому не бачити?

Понеділок, 6 липня 2009, 18:14

Посольство України в Росії рішуче засуджує тональність, яку обрали представники керівництва міста Москви у своїх оцінках висловлювань президента Віктора Ющенка.

Про це заявив прес-секретар посольства України в Росії Олег Волошин у понеділок.

"Формулювання, які використовував у своєму коментарі прес-секретар мера Москви Сергій Цой, ні в якому разі не можна визнати прийнятними щодо керівника суверенної держави, що у Росії, до того ж, прийнято називати братерським", - заявив Волошин.

"Своїм випадом Цой тільки підтвердив виправданість висловлених Віктором Ющенком побоювань із приводу того, що так називані "гуманітарні проекти", здійснювані урядом Москви в Севастополі нерідко мають виразний спрямований проти державності і територіальної цілісності України акцент", - підкреслив він.

Волошин відзначив, що офіційний Київ "не має нічого проти реалізації мерією Москви ініціатив, пов'язаних з допомогою російській громаді міста Севастополя або сприянням Чорноморському флоту Росії у виконанні їм соціальних зобов'язань перед українським містом, у якому він тимчасово базується".

"Але влада України не має наміру миритися з тим, щоб подібні ініціативи своїм другим дном мали прагнення дестабілізувати ситуацію в Севастополі і Криму в цілому або були зв'язані з підтримкою радикальних антидержавних політичних сил", - відзначив прес-секретар українського посольства.

"Якщо керівництво Москви знову хоче стати бажаним гостем на українській землі, то йому варто, як мінімум, утримуватися від образливих оцінок слів і дій обраних народом України посадових осіб", - сказав він.

Раніше Ющенко, відповідаючи на питання про своє відношення до проектів, подібних до Будинку Москви в Севастополі, назвав їх "провокацією проти України" і висловив думку, що правоохоронним органам варто перевірити діяльність російських гуманітарних і освітніх проектів на відповідність українському законодавству.

У відповідь на це прес-секретар мера Москви Сергій Цой назвав заяву Ющенка "повним ідіотизмом" і "повним божевіллям".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування