Ющенко поскаржився на урядову солістку

Понеділок, 6 липня 2009, 21:14

Президент Віктор Ющенко не задоволений, що рішення уряду ухвалюються не колегіально, а тільки прем'єром.

Про це він заявив в інтерв'ю "Ді Прессе" із нагоди державного візиту в Україну Федерального президента Австрії Гайнца Фішера.

На питання щодо протистояння з прем’єром, Ющенко зауважив, що "з одного боку, це пов'язано з Конституцією".

"З іншого - з урядом, оскільки він вже давно не є колегіальним інститутом, а зменшився до однієї солістки. Але найбільше нас розділяє ідеологічна дивергенція", - пояснив Ющенко.

"Є колізія двох концепцій: з одного боку - ринкова економіка, з іншого - популістська політика Тимошенко, запізнілі реформи й адміністративне управління. Також глибока економічна криза є не лише наслідком глобальної кризи, а відсутності ринкової політики у ключових секторах", - зауважив президент.

Ющенко поскаржився, що "курс економіки будується на ілюзіях".

"У той час, коли Міжнародний валютний фонд прогнозує мінус вісім процентів на цей рік, уряд говорить про зростання економіки на 0,4%. Сотні бюджетних програм не можуть бути проведені. Минулого року за один місяць уряд підвищив соціальні видатки на 73%. В кінці ми мали інфляцію у розмірі 23% - найвищу у Європі, на яку відповіли регулюванням цін. Є десятки таких рішень. У 2008 році Freedom House вперше за 18 років назвав нас репресивною економікою", - зазначив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування