Балога скасував з'їзд "ЄЦ". Думає, чи йти в президенти?

Вівторок, 7 липня 2009, 10:05

Партія "Єдиний Центр", неформальним лідером якої є екс-глава секретаріату президента Віктор Балога, скасувала з'їзд, який мав пройти 11 липня.

Про це повідомило "Делу" джерело в політраді партії.

З'їзд був перенесений на осінь. Головною причиною перенесення, за декяою інформацією, стало те, що Балога ще не вирішив, чи брати йому участь у президентських виборах.

Голова поліради партії, народний депутат Ігор Кріль підтвердив інформацію про те, що з'їзд перенесений на невизначений час, але назвав інші причини.

"Ми планували провести партійний з'їзд 11 липня, виходячи з призначеної дати виборів президента – 25 жовтня, але оскільки перший тур вирішили провести 17 січня, ми підлаштуємося під цю дату і проведемо з'їзд у вересні", - зазначив Кріль.

За його словами, остаточну дату з'їзду визначить політрада.

Разом із тим Кріль дав зрозуміти, що партія остаточно не вирішила, як їй діяти на президентських виборах.

"Чи то ми висунемо свого кандидата, чи то підтримаємо когось – не так важливо. Ми, в першу чергу, будемо керуватися інтересами країни, а в другу – вигодами для партії", - стверджує Кріль.

За його словами, імовірніше за все, "Єдиний Центр" вибере другий варіант розвитку подій і розглядає одного з найпопулярніших кандидатів.

Член політради "ЄЦ", депутат Оксана Білозір на запитання про те, кого б вона рекомендувала підтримати на виборах президента, відповіла однозначно: "Партія "Єдиний Центр" будувалася для підтримки президента Віктора Ющенка, щоб розширити його вплив".

Однак остаточне рішення, за її словами, має ухалити вересневий з'їзд.

У той же час, впливовий член і спонсор "Єдиного Центру" Віктор Тополов заперечує, що питання про балотування в президенти когось із членів партії взагалі обговорювався.

"Ми поки не вирішили, що будемо робити, коли почнеться виборча кампанія", - сказав він, додавши: "Для нас незрозуміло, коли закінчиться поточна сесія Верховної Ради. Є ризик, що ми будемо все літо збиратися на позачергові сесії, і невідомо, які рішення там ухвалювати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News