Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко влаштував розпродаж перед походом на вибори

Вівторок, 7 липня 2009, 19:38

Відомий український бізнесмен Сергій Тігіпко продає значну частину свого бізнесу в зв'язку з рішенням балотуватися на пост президента країни.

Такі плани озвучив Тігіпко на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я намагаюся все продати максимально швидко", - сказав він і додав, що в першу чергу зараз йдеться про продаж страхових компаній і вагонобудівний бізнес.

На запитання, кому може бути проданий Крюківський вагонобудівний завод, в якому Тігіпко володіє значною часткою, він сказав: "Якщо продаж відбудеться, то однозначно в бік Росії", мотивуючи це тим, що основним ринком збуту для Крюківського вагонозаводу є російський.

У той же час Тігіпко не сказав, з ким саме ведуться переговори про продаж цього підприємства. "Чи буде це "Трансмашхолдінг" або інша компанія, не знаю", - сказав він.

Тігіпко назвав "Трансмашхолдінг" "сильною компанією" та високо оцінив системні дії російського уряду щодо її підтримки в період кризи.

При цьому він нагадав, що пакет 25%+1 акція в цьому підприємстві викуплений Російською залізницею, а ще 25% продається всесвітньо відомій компанії Alstom.

Таким чином, зазначив Тігіпко, російська компанія, з одного боку, буде підтримана гарантованими замовленнями, з іншого, отримає доступ до сучасних технологій та інвестицій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування