Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дозволив притягти Лозінського до суду силою

Середа, 8 липня 2009, 10:37

Печерський районний суд Києва задовольнив подання Генпрокуратури і дав згоду на затримання й доставку до суду для обрання запобіжного заходу колишнього народного депутата Віктора Лозінського.

Таке рішення суд ухвалив увечері у вівторок, 7 липня, повідомив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Петро Коваль газеті "Комерсант-Україна".

За його словами, Лозінський проходить у справі про вбивство мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника в якості обвинувачуваного. Про це слідчі Генпрокуратури поставили у вівторок до відома суд, пред'явивши відповідну постанову.

"Винесене рішення мовить про затримання і негайну доставку Лозінського до суду. Це має активізувати оперативно-розшукові заходи", - сказав газеті "Сегодня" заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

"Поки його не знайшли, і сам він не з'явився. Даних Держприкордонслужби про те, що людина з таким прізвищем і зовнішністю перетинала кордон України, нам не надходило", - повідомив він.

"Швидше за все, утікач переховується десь у країні, але можливо всяке – змінив зовнішність, підробив документи", - припустив Щоткін.

За словами заступника генпрокурора, арештовані у цій справі днем раніше колишні прокурор Голованівського району Євген Горбенко та начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський щільно спілкуються зі слідчими.

Щодо жінки, яка 16 червня, у день інциденту з Олійником, була разом з Лозінським і його друзями, Щоткін заявив, що це дуже цінний свідок, чиї свідчення мають у процесі розслідування велике значення: "Тому і не називаємо її, щоб не нашкодити".

На запитання, чи узята ця жінка під охорону, заступник генпрокурора відповів, що поки ні, але "з метою безпеки такі заходи зайвими не будуть".

Як відомо, 16 червня на угіддях Голованівського району Кіровоградської області відбувся інцидент за участю екс-депутата Лозінського, колишнього начальника райвідділу міліції Голованівского району Михайла Ковальського та екс-прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, у результаті якого загинув Олійник.

Печерський райсуд Києва 6 липня обрав Ковальському й Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування