У Луценка вирішили створити базу ДНК

Середа, 8 липня 2009, 15:29

Міністерство внутрішніх справ ініціює створення впродовж 2009-2013 років єдиної національної бази ДНК-даних.

Про це на прес-конференції у середу заявив заступник міністра внутрішніх справ Петро Коляда, повідомляє УНІАН.

За його словами, міністерство розробило концепцію державної цільової програми, яку необхідно впровадити впродовж вказаного терміну і на яку, в разі схвалення Кабінетом міністрів, необхідно витратити 155 млн. грн.

Як зазначив Коляда, серед іншого ця концепція передбачає створення правових підстав для формування національної бази ДНК; створення єдиної мережі баз даних з автоматизованими обліками ДНК осіб, які підозрюються або обвинувачуються у скоєнні злочинів, осіб, взятих під варту, засуджених; біологічних слідів вилучених при огляді місця події, проведенні інших слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, невпізнаних тіл.

Разом з тим, концепція також передбачає автоматизацію та удосконалення різних етапів ДНК-аналізу, застосування стандартних загальносвітових наборів реактивів для ідентифікації особи, дотримання вимог міжнародного стандарту з організації роботи лабораторій молекулярно-генетичної ідентифікації тощо.

У свою чергу, як сказав начальник науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС Іван Красюк, у базу даних занесено ДНК понад 1700 осіб, які вчинили вбивство зі зґвалтуванням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News