Тимошенко зрозуміла, що Янукович хоче знищити бюджет

Середа, 8 липня 2009, 16:02

Прем'єр Юлія Тимошенко попереджає, що ухвалення соціальних ініціатив партії регіонів зруйнує бюджет.

Про це вона заявила на прес-конференції у середу.

"Ви знаєте, що я як прем'єр і 2008. і 2009 багато сил доклала, щоб збільшити і прожитковий мінімум, зарплати, і пенсії. Але ми мусимо враховувати, що зараз і світ, і країна переживають найжорстокішу фінансову кризу, якої світ ніколи не бачив", - зазначила вона.

"Є певна кількість країн, які на фоні кризи знизили і пенсії, і зарплати. І сьогодні підприємства, які належать Партії регіонів знизили зарплати і позвільняли людей. Я як прем'єр незважаючи на рекомендації, які отримую звідусіль щодо зниження зарплат і пенсій, ніколи в житті цього не допущу. Але з великим трудом нам вдається тримати рівень зарплат і пенсій", - заявила Тимошенко.

За словами прем'єра, за підрахунками уряду ініціативи ПР обійдуться бюджету у 46 мільярдів гривень. (Як відомо, депутати БЮТ озвучують цифру в 48 мільярдів, тоді як самі регіонали кажуть про 15,6 мільярдів).

"Те, що пропонує Партії регіонів – це є спланованим фінансовим тероризмом проти країни. Якщо цей проект ПР буде ухвалений і увійде в законну силу, бюджет буде цілком зруйнований", - наголосила Тимошенко.

"Там не залишиться жодної надії на стабільність. Цей проект є спланованою акцією по руйнації бюджету країни, і як наслідок, невиплати навіть тієї зарплати й пенсії, яка сьогодні з таким трудом стабільно сплачується", - попередила прем'єр.

За її словами, таким чином Партії регіонів добивається не дати працювати Раді, ухвалювати антикризові закони, не дати сформувати повноцінний склад уряду, хоча в коаліції є достатньо голосів, а також зруйнувати залишки бюджетної стабільності".

"По суті мета одна – ціною руйнації держави, руйнації виплати зарплат бюджетникам і пенсії одержати таку бажану перемогу на виборах", - пояснила прем'єр.

"Я хочу звернутися до лідера Партії регіонів і пана Азарова, які оголошують себе професіоналами - якщо ви точно знаєте наслідки ваших пропозицій, то те, що робите прямий злочин. Припиніть це терміново! І не думайте, що сьогодні люди такі необізнані й неінтелектуальні. Вони інтелектуальніше вас пане Януковичу і Азаров і знають, що потрібно все робити, щоб виплачувати вже нараховані пенсії і зарплати і які є гарантією на спокійне життя", - заявила Тимошенко.

Вона також закликала регіоналів припинити атаку на країну, "припинити заробляти такою ціною свої злощасні рейтинги".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...