Тимошенко дасть гроші "Нафтогазу" постановою

Середа, 8 липня 2009, 16:32

Уряд збільшить статутний капітал "Нафтогазу" на 18,6 мільярдів постановою уряду.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на прес-конференції у середу.

"Сьогодні прийняте урядове рішення, про збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. гривень, які будуть обслуговуватися цінними паперами уряду і які будуть забезпечені в найближчий час певною монетарною базою", - сказала вона.

"З іншого боку, ми це рішення прийняли постановою уряду і вважаємо, що для цього закон приймати не потрібно, що вирішено це буде на базі постанови уряду", - додала Тимошенко.

За її словами, "якщо президент не накладе на нього вето, це рішення забезпечить безперебійні розрахунки за закачку природного газу в сховища".

"Це по суті наша українська національна відповідь на те, як забезпечити фінансово закачку природного газу в сховища", - заявила вона.

"І як би політики й президент не піднімали хвилі обурення, що НАК "Нафтогаз" не розраховується з Російською Федерацією, я хочу засвідчити, що незважаючи на політичні істерики, колосальні перешкоди, які чинилися уряду від деяких гілок влади, ми таки розрахувалися вчасно", - наголосила прем'єр.

Вона повідомила, що Україна в червні закачала 1,1 мільярдів кубометрів метрів газу в сховища і заплатила за це більше 300 мільйонів доларів.

"На сьогодні в газових сховищах України знаходиться 20 мільярдів метрів кубічних газу. Ми готуємося до зими. Ми готуємося до стабільної роботи газотранспортної системи і готуємося забезпечити українських споживачів природнім газом на 2010 рік. І ми будемо готові!", - наголосила вона.

Крім того, за словами Тимошенко, Україна "вперше, незважаючи на кризу, сформувала потужний резерв енергетичного вугілля", близько 5 мільйонів тонн.

"Це дає нам підстави сподіватись, що ніяка криза не завадить нам нормально забезпечувати наші електростанції вугіллям, не завадить нормально генерувати електроенергію, забезпечити країну газом", - запевнила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування