У Лужкова обурилися "русофобськими" висловлюваннями Ющенка

Середа, 8 липня 2009, 16:45

В уряді Москви висловили обурення антиросійськими висловлюваннями президента Віктора Ющенка на святкуванні 5 липня у Севастополі Дня українських ВМС.

Про це йдеться у заяві, поширеній в середу прес-службою мера і уряду Москви, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, у ньому наголошується, що президент України на прес-конференції в Севастополі в того дня згадав Чорноморську філію МГУ, Дім Москви та севастопольську філія Інституту країн СНД в числі "недружніх і антиукраїнських проектів", які "несуть нестабільність і розбрат".

"Крім того, він доручив правоохоронним органам проаналізувати функції зазначених установ на предмет відповідності українському законодавству", - йдеться в прес-релізі.

"Такими ж "ворожими" для України і українців, на його думку, є сучасний дитячий садок, побудований за рахунок уряду Москви для дітей простих севастопольців, і нова, оснащена за останнім словом техніки загальноосвітня школа N8, а також житло для сімей офіцерів Чорноморського флоту, які складають значну частину мешканців міста-героя Севастополя", - зазначає прес-служба мерії.

Як йдеться у прес-релізі, "небезпечну антиукраїнську спрямованість", очевидно, має і безкорислива допомога, яка виділяється Москвою на реставрацію і підтримку в порядку Братського цвинтаря героїв Кримської війни 1853-1856 років".

"Тільки у наскрізь ураженій вірусом крайнього націоналізму свідомості могли народитися також жахливі за своєю абсурдністю звинувачення на адресу Дому Москви - установи, яка створена і функціонує у повній відповідності з українським законодавством. Його діяльність орієнтована виключно на розширення культурно-ділової співпраці та надання гуманітарної підтримки всім севастопольцям і жителям Криму", - підкреслюється у прес-релізі.

"Подібні русофобські вислови глави української держави в чергове демонструють його справжнє ставлення до нашої славної спільної історії, культури, традицій. Ці безпідставні нападки наочно демонструють істинні цілі проведеного нинішньою українською владою в країні, у тому числі у Криму, махрового націоналістичного курсу, спрямованого на повне викорінення всього, що пов'язано з російською мовою та культурою, безсоромну фальсифікацію історичних фактів", - заявляє прес-служба.

"Відверто антиросійські висловлювання вже не вперше зриваються з вуст українського президента, суперечать духу дружби і добросусідства в російсько-українських відносинах і спрямовані на розгойдування внутрішньополітичної ситуації в Україні з прицілом на майбутні вибори, а також нагнітання напруженості в Криму, де традиційно сильні симпатії до Росії та її столиці", - підкреслюють у прес-службі мера Москви.

Вона нагадує "тим, хто прагне вбити клин між росіянами й українцями, що такі спроби не мають перспективи в першу чергу тому, що вони відхиляються нашими народами".

"Що стосується уряду Москви, то він буде з тією ж послідовністю підтримувати населення Криму і допомагати культурному та економічному розвитку цього регіону", - повідомляє прес-служба Лужкова.

Раніше прес-секретар мера Москви Юрія Лужкова Сергій Цой заявив, що влада Москви не згодна з заявою Ющенка про те, що російські гуманітарні й освітні проекти в Севастополі є "недружніми".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...