Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко думають про ПДВ податок на ренту і нерухомість

Середа, 8 липня 2009, 20:35

Стратегія реформування податкової системи України обговорюватиметься публічно.

Про це повідомила у середу на прес-конференції після засідання Кабінету Міністрів прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, інформує УНІАН.

За її словами, на засіданні уряду Міністерство фінансів одержало протокольне доручення провести відповідну "широку публічну громадську дискусію" (до порядку денного засідання Кабміну було включено питання затвердження Стратегії реформування податкової системи ).

"Це досить великий пласт роботи, який не може виконуватися в закритих кабінетах уряду або Мінфіну. Концепція реформування має стати публічним документом для обговорення як асоціацією працедавців, так і профспілками. Обов`язково має бути попереднє обговорення перед ухваленням документу урядом – з комітетами Верховної Ради, з професійними, академічними кругами", – сказала Тимошенко.

За її словами, після завершення дискусії на базі стратегії буде розроблено Податковий кодекс України і його буде внесено до парламенту.

У свою чергу, виконуючий обов`язки міністра фінансів Ігор Уманський повідомив у коментарі журналістам після засідання уряду, що основні зміни до податкової системи торкнуться податку на додану вартість (ПДВ), прибутку від ренти, введення податку на нерухомість.

"Фактично (торкнуться ) всього блоку податкової системи", – сказав він.

При цьому Уманський зазначив, що заяви про те, що за даною стратегією пропонується підвищити податок з фізосіб некоректні. "Ми пропонуємо скасувати податки, які є на сьогодні, і запровадити єдиний соціальний внесок", – сказав він.

Окрім того, за словами Уманського, у стратегії пропонується уніфікувати податок на прибуток і прибутковий податок.

"Їх треба уніфікувати, щоб були однаковими. Як наслідок, має бути зменшена номінальна ставка податку на прибуток", – сказав він.

Водночас, за даними в.о. міністра фінансів, в стратегії не обговорюються конкретні ставки і терміни.

"Це стратегія, це підхід, які ми пропонуємо прийняти як логіку. Ця логіка вже має бути викладена у документі під назвою Податковий кодекс", – сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування