Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісія сумнівається, що Ющенка отруїли зумисно: "підробка, фальсифікація…"

Четвер, 9 липня 2009, 09:25

У слідства у справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка немає доказів того, що отруєння кандидата в президенти було зроблено навмисно.

Про це в середу повідомив голова тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин отруєння Ющенка і з'ясування причин та осіб, винних у затягуванні розслідування Володимир Сівкович, пише "Комерсант-Україна".

У середу, 8 липня, ця ТСК провела чергове засідання. За його підсумками генеральному прокурору Олександру Медведьку був спрямований запит, який містить низку питань у справі про отруєння Ющенка.

Вже у четвер, 9 липня, члени комісії готові оприлюднити проміжні результати своєї роботи.

За інформацією газети, члени ТСК виявили відсутність чітких підтверджень того, що отруєння було вчинене зумисно.

"Ми направляли кілька запитів генеральному прокурору з проханням підтвердити факт навмисного отруєння. Усі відповіді нам прийшли. Факт отруєння Віктора Ющенка підтверджується, але те, що воно було вчинене зумисно, – ні", - повідомив "регіонал" Сівкович.

Крім того, ТСК внесла пропозицію генпрокурору відсторонити від проведення розслідування у справі про отруєння Ющенка нинішнього керівника слідчої групи Генпрокуратури Галину Климович.

Це пов'язано зі зловживаннями, яких, на думку членів комісії, припустилася слідча група в рамках розслідування даної кримінальної справи.

"До неї в нас дуже багато претензій, дуже багато речей, які не можна розглядати як слідчі дії для розкриття істини, а, навпаки, як споєння посадових злочинів", - сказав один із членів ТСК.

Так, за інформацією видання, насамперед ідеться про незаконний моніторинг телефонних розмов абонентів мобільного зв'язку.

Зокрема, за словами співрозмовника газети, Климович без відповідної санкції суду направила найбільшим операторам мобільного зв'язку запити про отримання даних про розмови (місцезнаходження абонентів, час розмов) низки абонентів.

Причому кількість телефонних номерів, які мали піддаватися такому аналізу, обчислюється тисячами – за інформацією "Комерсанта", тільки в "Київстару" були запитані дані про 6 тис. абонентів. Усього ж слідча група намагалася отримати таку інформацію про приблизно 18 тис. абонентів мобільного зв'язку.

Крім того, ТСК виявила низку інших обставин, які, на думку членів комісії, можна розглядати як "елементи підробки й фальсифікації фактів слідства". Як розповів один із членів ТСК, прикладом цього може слугувати протокол допиту свідка, який опинився в розпорядженні комісії, що вмер за сім місяців до того, як був складений сам протокол.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...