Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівці вимагають звільнити Буряка з Податкової

Четвер, 9 липня 2009, 10:39

Частина депутатів від БЮТ вимагають відправити у відставку свого однопартійця – голову Державної податкової адміністрації Сергія Буряка.

Як пише "Дело", його діяльність на посаді голови ДПАУ буде одним із головних питань, винесених на засідання фракції БЮТ, яке відбудеться в четвер.

За інформацією газети, пропозиція заслухати звіт Буряка належить першому заступнику лідера фракції БЮТ у парламенті Андрію Кожем’якіну і першому віце-прем'єру Олександру Турчинову.

Ще на засіданні фракції в середу Кожем’якін розкритикував роботу свого колеги на посаді Податкової і висловився за його звільнення.

"Ми швидко знайдемо, ким його замінити", - процитував Кожем’якіна депутат, який був присутнім на засіданні фракції в середу.

У розмові з журналістом Кожем’якін відмовився називати причини, з яких Буряка варто відправити у відставку. Разом із тим він назвав інший привід, за яким того викликали на засідання фракції.

"У керівників місцевих партійних осередків є питання до голів обласних податкових, щоб вони "не наїжджали", не сіяли деструкцію. Потрібно порадитися з Буряком, як це краще зробити", - сказав Кожем’якін.

У народних депутатів від БЮТ накопичилося багато запитань до свого колеги. Серед основних – чому голова ДПАУ ігнорує їхні побажання щодо кадрових перестановок у центральному апараті свого відомства і на місцях.

"Буряк звільнив начальників Закарпатської й Одеської податкових міліцій, хоча взагалі не повинен був туди лізти. Тепер на місцях залишилися одні "регіонали", - пояснює співрозмовник видання. - Друга частина претензій "бютівців" стосується того відшкодування ПДВ "не тим підприємствам".

І хоча рішення має бути ухвалене на засіданні фракції, більшість депутатів, за інформацією газети, уже прийняли рішення: вони збираються підписати лист до прем'єра Юлії Тимошенко з рекомендацією відсторонити Буряка від керівництва ДПАУ.

"Можливо, декілька депутатів утримаються від голосування. Але навряд чи багато хто буде підтримувати Буряка, інакше це означатиме підписання собі ж вироку", - міркує один із нардепів.

У той же час великі бізнесмени з БЮТ усе ж таки готові відкрито стати на захист голови ДПАУ – серед них Євген Сігал, який контролює компанію "Агромарс" (ТМ "Гаврилівські курчата") і власник "Укравто" Таріел Васадзе.

Останнє слово буде за Тимошенко. "Як вона вирішить – так і буде", - зазначив співрозмовник газети. Сам Буряк уникає коментарів на тему можливої відставки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування