Слідство з отруєння Ющенка "копає" на Тимошенко і Березовського?

Четвер, 9 липня 2009, 10:39

Слідча група Генпрокуратури з розслідування отруєння Віктора Ющенка відпрацьовує версію причетності опального російського олігарха Бориса Березовського до цього злочину.

Про це пише Сегодня з посиланням на власні джерела.

За неофіційною інформацією газети, отруєння пов'язують з наступним ланцюжком: Давид Жванія (нібито "заманив" Ющенка на дачу до заступника голови СБУ Володимира Сацюка, де, за головною версією слідства, президента і було отруєно) - Сацюк - Віктор Медведчук (Сацюк вважався його людиною) - Юлія Тимошенко.

"За спиною у цих товаришів маячить тінь опального російського олігарха Бориса Березовського, як нібито координатора всієї "спецоперації". БАБ у той час був близький і до Жванії, і до Тимошенко. Мовляв, завдання було отруїти Ющенка, щоб потім Тимошенко підхопила прапор "помаранчевої революції", - пише видання.

"Сегодня" також зазначає, що раніше саме цю версію озвучив близький до Березовского російський політолог Станіслав Бєлковський, якого також допитували в українській прокуратурі. Він вважає цю версію неправдивою, але запевняє, що слідство "копає саме в цьому напрямку, щоб кинути тінь на Тимошенко".

Газета також зазначає, що слідча група ГПУ вже зажадала роздруківку телефонних переговорів Тимошенко у період передбачуваного отруєння Ющенка.

Крім того, нещодавно прокурор-криміналіст Олексій Донськой у посольстві України в Лондоні допитав Березовського.

Водночас заступник генпрокурора Микола Голомша сказав, що тема причетності Березовського до отруєння Ющенка "відпрацьовується глибоко, дуже".

"Але є фактор часу, багато інших об'єктивних чинників, що впливають на хід подій", - сказав він.

"Ми спілкувалися з ним (Березовським) у Лондоні і охоче поспілкувалися б ще. До нього є питання. Ми не приховуємо цього. Але ми діємо виключно в законних рамках. І будь-яких дій, які б дискредитували ГПУ перед обличчям суспільства, у нас не було і немає", - додав Голомша.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News