Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді подумують оприлюднити медкартку Ющенка

Четвер, 9 липня 2009, 15:11

Тимчасова слідча комісія щодо розслідування обставин отруєння Віктора Ющенка має намір оприлюднити медичну карту президента.

Про це заявив на брифінгу в четвер член комісії Нестор Шуфрич.

"Звичайно, це неетично, тому що медкарта кожної людини – це її особиста справа, але ми близькі до того, щоб її оприлюднити", - зазначив він.

За словами Шуфрича, наміри комісії пояснюються тим, що, на думку депутатів, Генпрокуратура свідомо відкидає усі версії інциденту, окрім умисного отруєння.

Він додав, що усі слідчі, які відпрацьовували інші версії, зокрема щодо "невдалого вживання лікарських препаратів або ж неправильного їх поєднання, були звільнені, а слідча група розформована, як тільки підібралася до лікарів медичних закладів та косметичних процедур".

Водночас, голова ТСК Володимир Сівкович заявив, що на даний момент доказів умисного отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка немає.

"Ми спрямували цілу низку запитів до Генпрокуратури, яка у відповідь написала, що "доведено факт отруєння". Однак ми не питали про факт отруєння, ми питали: умисний він чи ні, - оскільки справу було порушено за статтею щодо замаху на життя кандидата в президенти", - наголосив він.

Крім того, за словами Сівковича, справа щодо отруєння Ющенка практично позбавлена прокурорського нагляду

Він повідомив, що 5 співробітників департаменту нагляду Генпрокуратури, які бралися за цю справу, пізніше написали заяву на звільнення під тиском за допомогою компромату.

Крім того, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін після приходу на засідання ТСК був переведений в інший департамент і відсторонений від розслідування, хоча, "співпрацюючи з комісією, він не розголошував матеріалів, які можуть становити таємницю слідства".

"Але найбільш кричущим фактом є те, що коли ми попросили дати нам незалежного прокурора-наглядовика як консультанта ТСК, вони спрямували до нас Ларису Іванченко, а сьогодні підняли питання про її звільнення, таким чином відкликаючи її назад", - повідомив голова комісії.

Водночас, за словами Сівковича, ТСК спрямувала запити до кількох вітчизняних та іноземних науково-дослідних інститутів, в яких, зокрема, просить роз’яснити "чи можна теоретично отруїтися таким шляхом, скільки треба вжити міліграмів (діоксану) для того, щоб доза в 6 000 разів перевищувала норму, і чи може статися те, що сталося, в результаті косметичних процедур, вживання зіпсованих медпрепаратів, хронічних хвороб або суміщення медичних препаратів з алкоголем".

Сівкович пообіцяв оприлюднити результати запитів ТСК після того, як на них надійдуть усі відповіді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...