Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кирило, Литвин і байкери приїхали у Херсонес

Неділя, 2 серпня 2009, 10:33

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вважає небезпечними і помилковими спроби згуртувати народ закликами "дружити проти іншого".

Про це він сказав у неділю на проповіді під час богослужіння перед Свято-Володимирським собором у Херсонесі.

"Як часто намагаються об'єднати людей, називаючи ворогом того, хто ворогом не є. Це диявольське, страшне об'єднання, яке руйнуэ здорову тканину суспільних відносин", - вважає патріарх.

За словами патріарха, таке об'єднання насправді є "ідолопоклонством". У результаті його в людях розкриваються низинні інстинкти, пристрасті, вони "експлуатують один одного матеріально, духовно, фізично".

Помилкові ідеї, перетворені на ідолів, "народжують помилкові цінності та ідеології, які ховали людину від Бога". До таких ідолів сучасного суспільства патріарх відніс прагнення до успіху та любов до грошей.

За його словами, "нова філософія буття звертається не до розуму, а до шлунку".

Між тим, саме "церква Христова проголошує найвищий ідеал, здатний об'єднати народ. Навколо цього і необхідно об'єднуватися, а якщо намагатися об'єднуватися, поклоняючись неправдивим богам, ці небезпечні ідеї не об'єднують, а розділяють народ", вважає патріарх.

Він закликав вірних бути "єдиними, зберігати однодумність, не впадати у ідолопоклонство і не будувати своє життя на основі неправдивих цінностей, які призводять до поділу, страждання, а нерідко і до крові".

Кирило здійснює богослужіння на історичному місці хрещення святого князя Володимира у Херсонесі.

На патріаршому богослужінні присутні спікер Верховної Ради Володимир Литвин, представники адміністрації Криму і Севастополя. На подвір'ї собору також стоять рядами моряки Чорноморського флоту. Окремою групою стоять московські байкери, члени клубу "Нічні вовки".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування