Проповіді Кирила змушують Литвина думати

Неділя, 2 серпня 2009, 14:38

Єднання України має здійснюватися на духовній і православної основі, вважає спікер Володимир Литвин.

Про це він сказав журналістам після молебню та проповіді патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Херсонесі в неділю.

"Я думаю, дуже важливо єднання на духовній, на православній основі, бо це є те, я переконаний, що потрібно сьогодні, потрібно буде завтра, і зрозуміло потрібно буде завжди", - зазначив спікер.

На думку Литвина, "патріарх у проповіді сказав те, що кожен з нас думає, те, що кожен з нас відчуває, і до чого кожен з нас прагне".

"Щоб ми мали ідеал, щоб ми думали про те, як нам жити не в роз'єднанні, а в єдності і для того, щоб ми не вибудовували у нашому житті и цілком очевидно і в політиці лінію, яка концентрується на пошуку ворогів", - сказав спікер.

Литвин переконаний, що в суспільстві не вистачає "віри, культури, терпимості, толерантності, взаєморозуміння, взаємної підтримки".

"Ось це те, що сьогодні потрібно і думаю, з урахуванням того, що світ стає все більш жорстким, світ глобалізується і будуть виживати і стверджуватися тільки ті, які будуть мати ось цю духовну основу", - заявив він.

Спікер також вважає, що візит патріарха Кирила в Україну "матиме колосальне значення".

І те, що останнім часом Україну відвідало скільки вищих релігійних ієрархів, "говорить, про повагу по відношенню до України, це свідчить про важливість України".

"Я впевнений, що ці проповіді будуть змушувати думати. От сьогодні ми повинні думати, подолати ледарство думки, коли головна турбота одна кожної людини - як вижити, як не загубитися, як вистояти", - сказав Литвин.

"А ми повинні, напевно, усвідомити, те, що у нас відбувається, має глибоку кореневу систему - це деградація моралі, духовності і культури", - зазначив спікер.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування