Міліція "взяла" 15 кримінальних авторитетів

Неділя, 2 серпня 2009, 17:19

У Сумах в одному з ресторанів затримали 15 українських і російських кримінальних авторитетів.

Їх затримали бійці управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС, повідомляє обласна міліція у неділю.

"Ми отримали оперативну інформацію, що саме цей ресторан обрали для своєї злочинної" сходки "кримінальні авторитети із Сум, а також Бєлгородської та Курської областей Російської Федерації", - сказав начальник ГУ МВС Сумської області Олександр Москальчук.

За його словами, "авторитети" збиралися для того, щоб "з'ясувати відносини, здійснити перерозподіл сфер впливу по незаконному переміщенню через державний кордон України та Росії товарно-матеріальних цінностей, іншими словами контрабанди".

"Також спланувати спільну діяльність організованих злочинних груп України та РФ по здійсненню розбоїв, пограбувань, квартирних крадіжок, викрадення автотранспорту та подальшої легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом", - сказав Москальчук.

Під час обшуку у затриманих були вилучені 2 бойових пістолета і 5 автомобілів з явними ознаками того, що у свій час вони були викрадені та перебувають у розшуку.

Всі учасники "сходки" затримані і дають свідчення слідчим. Проводиться перевірка на причетність затриманих до скоєння злочинів на території України та Росії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування