Медведька просять розібратися з Богословською

Понеділок, 3 серпня 2009, 09:13

Ялтинська "Батьківщини" просить генпрокурора дати оцінку рекламним плакатам нардепа Інни Богословської в Криму.

Як повідомляє "Обком", ідеться про численні бігборди з зображенням Богословської й текстами "Крим татарський?", "Крим російський?", "Крим український?".

На них була проанонсована дискусія між Богословською та заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, присвячена проблемам репатріації, облаштування й інтеграції кримських татар в українське суспільство, яка вийшла 24 липня в ефірі кримської радіостанції "Транс-М-радіо".

У ялтинській "Батьківщині" вважають, що плакати Богословської спрямовані "на створення умов для суперечки і дискусії між представниками російської, кримськотатарської, української національностей щодо приналежності території Автономної Республіки Крим винятково одній із цих національностей".

"Дані питання, безумовно, є провокаційними і носять явно викличний характер, ставлять під питання самооцінку людей винятково за ознакою національності", - йдеться у зверненні ялтинських бютівців.

"Богословська, яка передчасно почала виборчу компанію з виборів президента України, будучи дипломованим юристом, не могла не знати Кримінальний Кодекс України, який містить статтю № 161, що передбачає кримінальну відповідальність за порушення рівноправ’я громадян у залежності від їхньої національної приналежності", - наголошують вони.

У зв'язку з цим Бюро ялтинської міськорганізації ВО "Батьківщина" просить генпрокурора розібратися в зазначеній ситуації, провести перевірку обставин розміщення на території АРК даних рекламних плакатів, а також кваліфікувати вищевказані дії на предмет наявності в них складу злочину, передбачених статтею №161 Кримінального Кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування