Мельниченко готовий іти в президенти й лити кров

Понеділок, 3 серпня 2009, 10:56

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко допускає можливість своєї участі у виборах президента України.

Як повідомив сам Мельниченко "Комерсанту-Україна", рішення про його висування кандидатом у президенти готова ухвалити партія "Громадський рух України", кістяк якої "складають офіцери".

"Моє перше гасло – боротьба з корупцією! Друге – боротьба з корупцією! Третє – боротьба з корупцією!", - коротко описав газеті свою передвиборну платформу він.

"Ми не будемо говорити, що збільшимо ВВП і наповнимо бюджет. Нинішню ситуацію я б порівняв із дірявим мішком борошна – скільки в нього борошна не насипай, як і в засіки батьківщини, він усе одно не наповнюється – щурі все з'їдають", - зазначив Мельниченко.

"Тому потрібно залатати діри й поставити мишоловки, щоб відловити цих пацюків. Якщо потрібно, щоб для цього кров пролилася, – заради Бога, я готовий на це піти", - заявив Мельниченко.

Партія "Громадський рух України" зареєстрована Міністерством юстиції в жовтні 2008 року, а її юридична адреса – Рівне, вулиця Романа Шухевича. На сайті Мін'юсту зазначено, що головою партії є Олександр Тарасюк.

Мельниченко став відомий після того, як у 2000 році лідер Соцпартії Олександр Мороз оприлюднив записи, нібито таємно зроблені майором у кабінеті тодішнього президента Леоніда Кучми.

У тому ж році Мельниченко покинув межі України, пізніше отримавши політичний притулок у США.

Саме цей факт може не дозволити зареєструвати його кандидатом у президенти, оскільки, згідно ч. 2 ст. 103 Конституції, "президентом може бути обраний громадянин України, який проживає в Україні протягом 10 останніх років перед днем виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування