Кирило править літургію в монастирі під Рівне

Понеділок, 3 серпня 2009, 11:06

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило в понеділок проводить Божественну літургію у Свято-Троїцькому жіночому монастирі в місті Корець Ровенської області.

Разом із патріархом служать представники єпископату Української православної церкви, українського духівництва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За богослужінням співає хор сестер монастиря і вихованок місцевого регентського училища.

Під час богослужіння патріарх удостоїв настоятельку монастиря ігуменю Рафаїлу права носіння наперсного хреста з прикрасами.

На літургію зібралося близько тисячі осіб із понад шеститисячного населення Корця. Троїцький собор не умістив усіх охочих, багато хто стоїть у дворі, де навпроти входу до храму встановлено великий портрет патріарха Кирила. Над входом до монастиря з боку двору висить напис "Благословіть, Ваша святість".

Із Корецького монастиря, куди патріарх Кирило прибув напередодні ввечері, він відправиться у Святий-Миколаївський Городокський монастир у Рівненській області.

Тут він відвідає соборний храм Різдва Христова, поговорить із сестрами обителі, а потім відправиться в місто Луцьк, де відвідає міський кафедральний собор.

Увечері патріарх Кирило приїде у Свят-Успенський Зимненський монастир.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...