Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рекомендації секретаріату Кирилу були обґрунтованими - РПЦ

Понеділок, 3 серпня 2009, 16:28

Причинами зміни графіку візиту патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Україну послужили наполегливі рекомендації секретаріату президента.

Про це заявив глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату архієпископ Іларіон, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Пан Богуцький у суботу, 1 серпня, розмовляв з патріархом Кирилом і з єпископом Солнєчногорським Сергієм - керівником адміністративного секретаріату Московської патріархії, сказавши, що категорично не можна відвідувати Рівне. Те ж саме він повторив і в неділю вранці", - підкреслив архієпископ.

Так він прокоментував заяву заступника глави секретаріату президента Юрія Богуцького про те, що це відомство не було ініціатором зміни маршруту патріарха, який напередодні, як повідомлялося, вилетів із Севастополя до Києва замість того, щоб відправитися в Рівне.

"Зрозуміло, рішення про зміну в графіку приймали ми, але це рішення було продиктовано наполегливими рекомендаціями українського секретаріату", - заявив архієпископ.

На його думку, той факт, що сьогодні, коли патріарх Кирило все-таки приїхав у Рівне, на площі перед головним храмом міста зібралися агресивно налаштовані представники Української народної партії, "свідчить, що побоювання адміністрації президента Ющенка не були необґрунтованими і не випадково влада побоювалася зіткнень і провокацій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...