БЮТівець вимагає притягнути Кравченка по справі Гонгадзе

Понеділок, 3 серпня 2009, 19:06

Депутат від БЮТ Григорій Омельченко вимагає попри смерть Юрія Кравченка притягнути його до відповідальності по справі Гонгадзе.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Публичные люди".

Депутат повідомив, що звенувся до Генпрокуратури та секретаріату президента притягнути до відповідальності убивць журналіста.

На запитання, чи може депутат назвати прізвища організаторів і виконавців злочину, Омельченко сказав: "Коли генпрокуратура дасть мені хоча б попередню відповідь, то я назву прізвища та імена".

"Мною вказано конкретні прізвища організаторів і замовників цього злочину. Мною також був встановлений пособник цього злочину - ним є нині мертвий Юрій Кравченко", - сказав він, посилаючись на докази, зібрані особисто депутатом і слідчою комісією по цій справі, яку він очолював.

"Незважаючи на це я вимагаю від генпрокурора, щоб злочинним діям Кравченко була дана юридична оцінка і було виписано постанову на притягнення його до кримінальної відповідальності та припинення його у зв'язку з його смертю", - сказав він.

"Крім Гонгадзе ті ж люди організували викрадення та звіряче побиття журналіста Олексія Подольського. Вони діяли так само, як і у випадку з Гонгадзе. На підставі зібраних мною доказів я можу впевнено стверджувати, що замовники цих двох злочинів - одні й ті ж люди", - зазначив Омельченко.

Він процитував уривок зі свого звернення на ім'я Олександра Медведька та Віктора Ющенка: "Активних захисників режиму Кучми нагороджували орденами, їм давали бізнеси і вони швидко просувалися по кар'єрній службі. Наприклад, Янукович, Пінчук, Кравченко, Пукач, Кирпа, Азаров, Деркач, Білоконь, і багато інших", - вважає Омельченко.

"Згідно з кримінальним кодексом Кучма має нести кримінальну відповідальність за злочини вчинені його режимом, як кримінальним угрупованням, злочинною організацією", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування