Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Хіміки" намагаються виторгувати у Тимошенко знижку

Понеділок, 3 серпня 2009, 19:54

Кабмін розглядає можливість зниження граничних цін на природний газ для шести заводів - виробників азотних мінеральних добрив.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в уряді.

Співрозмовник зазначив, що в ході наради прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з представниками хімічної промисловості 30 липня представники шести підприємств азотного хімпрому звернулися до неї з проханням знизити ціну на природний газ до рівня $180-190 за 1 тис. куб. м.

Прем'єр, зі свого боку, погодилася розглянути можливість зниження ціни до рівня $ 205 за 1 тис. куб. м.

За словами джерела, прем'єр також виступила з критикою на адресу представників заводів, звинувативши їх у затримках зарплати.

Як відомо, Національна комісія регулювання електроенергетики у січні 2009 року встановила граничну ціну природного газу для підприємств хімічної промисловості на рівні 1899,25 грн (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і поставку, витрат на реалізацію імпортного газу "Нафтогазу").

Підгалузь азотного хімпрому складається із ЗАТ "Сіверськодонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, ВАТ "Концерн "Стирол", ВАТ "Дніпроазот", ВАТ "Рівнеазот" та ВАТ "Азот".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування