Україна вирішила не виставляти генконсула Росії ще до відповіді Москви

Понеділок, 3 серпня 2009, 22:00

Україна ще до дій Росії у відповідь призупинила дострокове припинення повноважень генконсула РФ в Одесі.

Про це заявив речник українського посольства у РФ Олег Волошин в ефірі 5 каналу, наголосивши, що це "принципове питання".

"Рішення призупинити виконання рекомендації щодо дострокового припинення повноважень генконсула Росії в Одесі український МЗС ухвалив на прохання російської сторони ще до того, як стало відомо про контрзаходи російської сторони щодо українських дипломатів", - сказав він.

Речник підтвердив, що генконсул України у Санки-Петербурзі Наталія Прокопович "вийшла з відпустки на роботу та виконує свої функції у повному обсязі".

Волошин наголосив, що Прокопович "є дуже гарним і ефективним дипломатом" і її діяльність не викликала жодних нарікань з боку російської влади. "МЗС України був щиро здивованим таким рішенням російської сторони", - заявив він.

Волошин зазначив, що в української сторони є дуже серйозні питання, щодо сумісності з дипломатичним статусом діяльності генконсула Росії в Одесі Олександра Грачова.

За його словами, російська сторона чітко обумовила, що повноваження генконсула у Санкт-Петербурзі вона визнаватиме стільки часу, скільки українська сторона визнаватиме повноваження генконсула Росії в Одесі.

"Безумовно, Україна буде далі вести переговори з цього питання і остаточну крапку тут ставити ще рано", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Росія має намір вислати двох українських дипломатів у відповідь на дії України.

Пізніше стало відомо про рішення Києва дозволити виконувати місію генконсулу Росії в Одесі. Також з'явилася інформація про те, буде припинена процедура припинення повноважень і українського генерального консула України в Петербурзі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування