Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Південна Осетія знову обвинувачує Грузію у вогні

Вівторок, 4 серпня 2009, 10:29

Міноборони Південної Осетії заявляє, що село Отрев Цхінвальського району піддалося обстрілу з грузинського села Плаві о 22:05 понеділка.

Про це повідомило джерело в міністерстві, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами співрозмовника, по селу було зроблено три мінометних постріли.

"Осетинська сторона на провокацію не піддалася і вогню у відповідь не відкривала", - підкреслили в Міноборони Південної Осетії, додавши, що в результаті обстрілу жертв і руйнувань немає.

Група співробітників правоохоронних органів Південної Осетії у вівторок зранку проведе розслідування і на місці зафіксує факт обстрілу, додав співрозмовник агентства.

У свою чергу керівник грузинського крайового керування поліції Шида Картлі Володимир Джугелі називає це обвинувачення черговою провокацією і заявляє, що російські окупаційні війська й осетинські т.зв. силові відомства вдаються до всяких провокацій з метою дестабілізації ситуації.

"Факт відкриття вогню в напрямку села Отреві не мав місця", - заявив Джугелі.

Тим часом Європейський Союз стурбований повідомленнями про обстріли на кордоні між Південною Осетією і Грузією і закликає всі сторони виявити стриманість, передає Грузия Online.

У комюніке, розповсюдженому головуючою в ЄС Швецією, відзначається, що "усім сторонам варто уникати будь-яких дій і заяв, які можуть привести до зростання напруженості".

Крім того, шведське головування закликає всі сторони надати місії спостерігачів ЄС необмежений доступ до території з обох сторін кордону між Грузією і Південною Осетією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування