У Ющенка нарахували грандіозну дірку в бюджеті

Вівторок, 4 серпня 2009, 18:03

Уряд Юлії Тимошенко звітував про повне виконання держбюджету, зменшуючи планові показники доходів.

Про це йдеться у аналітичній записці секретаріату президента щодо стану виконання держбюджету за січень-липень 2009 року.

У записці зазначається, що уряд практикує "збирання податків наперед та стримування бюджетного відшкодування податку на додану вартість платникам".

"За даними казначейства за підсумками січня-липня до загального та спеціального фондів держбюджету мобілізовано 103,6 % планових показників доходів", - йдеться у повідомленні секретаріату.

"До загального фонду держбюджету за 7 місяців 2009 року мобілізовано 100,0% доходів уточнених планових показників січня–липня, за липень – 100,3% плану на місяць", - повідомили на Банковій.

"Таке виконання стало можливим внаслідок значного коригування планів. За першим варіантом помісячного розпису доходів загального фонду держбюджету виконання плану на січень–липень становило б 88,9 %, а на липень – 87,3 %", - йдеться у повідомленні.

"Лише за загальним фондом держбюджету надходження на 1 серпня 2009 року порівняно з минулим роком зменшилися на на 15,2%", - зазначили у секретаріаті.

На Банковій прогнозують, що "виконання плану на 2009 рік складе 82,6%".

"Отже, з урахуванням планового показника дефіциту за загальним фондом держбюджету у 9,2 млрд. грн., на кінець року дефіцит загального фонду може сягнути 41 млрд. грн., а в цілому – 63 млрд. гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування