ПР не бачить потреби псувати собі відпустку через Ющенка

Вівторок, 4 серпня 2009, 22:00

Партія регіонів може підтримати подолання вето президента на зміни до держбюджету щодо фінансування Євро-2012.

Про це заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович в інтерв’ю агентству УНІАН.

При цьому він підкреслив, що на зараз рішення фракції з цього приводу немає.

Водночас Лавринович зазначив, що прогнозувати дії фракції в даному питанні непросто, оскільки "рішення фракції про підтримку цього проекту закону було достатньо складним і той варіант, який уряд пропонував ухвалити, Партією регіонів не був підтриманий".

Лавринович нагадав, що лише після напрацювань спільної робочої групи за участю фракції Партії регіонів та уряду було підготовлено "зовсім інший проект, за який ми проголосували", розуміючи, що він має слабкі сторони.

Перший віце-спікер погоджується, що "окремі достатньо правдиві резони в зауваженнях президента до даного закону є, бо ми це прекрасно розуміли і під час підготовки закону".

За його словами, необхідно чітко сказати, які ресурси з державного бюджету можуть бути задіяні для виконання тих першочергових заходів, без яких проведення цього чемпіонату стає неможливим.

Він зазначив, що урядом та парламентом був запропонований шлях для вирішення даного питання, а якщо президент не погоджується з ним, то він мав би внести свої пропозиції щодо джерел фінансування цих витрат. При цьому Лавринович висловив сумнів, що Ющенко зможе запропонувати якісь інші реальні джерела фінансування.

Відповідаючи на запитання щодо можливості скликання позачергової сесії парламенту для вирішення питання щодо подолання вето на даний закон та на зміни до закону про вибори президента, Лавринович сказав: "Теоретично це можливо, хоча я сьогодні не переконаний, що в тому є крайня потреба".

За його словами, "швидше за все це може бути предметом розгляду першого пленарного дня нової сесії, тобто 1 вересня".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування