У Януковича побачили, що Тимошенко підсолоджує життя своїм

Середа, 5 серпня 2009, 10:57

Депутат-регіонал Віктор Слаута обвинувачує уряд у реалізації цукру з держрезерву за заниженими цінами структурам, які близькі Кабміну.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ПР, повідомляють Українські новини.

Слаута зазначив, що при зростанні дефіциту цукру на ринку значно зросли обсяги його експорту за кордон.

"Коли в країні назріває дефіцит цукру (щонайменше 500 тис. тонн), обсяги його експорту зростають у 33 рази! Чому розпродається дефіцитний для країни державний цукор (при цьому не в торговельну мережу, а посередницьким структурам) за ціною 3-5 грн. за кг, коли на ринку ціна досягла більше 8?", - підкреслив він.

На його думку, такий продаж цукру за заниженими цінами структурам, близьким уряду, свідчить про існування підготовленої Кабміном схеми.

"Відповідь тут може бути тільки одна: діє чітко відпрацьована урядом схема, за якою державний цукор (закуплений в 2006-2007 роках) віддається комерційним структурам, наближеним до уряду, які вивозять його за кордон, попередньо переробляючи в нехитрі кондвироби", - заявив Слаута.

На його думку, такі дії уряду провокують збільшення імпорту цукру-сирцю, руйнуючи вітчизняну цукрову галузь.

Слаута висловив побоювання, що внаслідок такої політики уряду цього року роботу не зможуть відновити близько 10 цукрових заводів.

Міністерство аграрної політики прогнозує врожай цукрового буряку обсягом 15-16 млн. тонн і виробництво цукру на рівні 1,5 млн. тонн у 2009 році.

Посівні площі під цукровим буряком цього року становили 333 тис. га.

В 2008 році українські цукрові заводи виробили 1,575 млн. тонн цукру із цукрового буряку врожаю 2008 року, скоротивши виробництво на 15,3%, або 0,284 млн. тонн порівняно з 2007 роком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування