Адвокат: не варто переоцінювати свідчення Пукача

Середа, 5 серпня 2009, 22:21

Суд по справі Гонгадзе до президентських виборів неможливий, "якщо не працюватимуть якісь політичні технології".

Про це заявила адвокат дружини вбитого журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в ефірі 5 каналу.

"Обсяг слідчих дій такий великий, що навіть якби не було намагання приховати замовників від правосуддя, треба більше місяців, ніж нам залишилося до виборів", - зазначила вона.

Також адвокат наголосила, що "не варто переоцінювати свідчення генерала Пукача". "Будь-які свідчення мусять бути перевірені і мусять бути або спростовані, або підтвердженні доказами", - зазначила Теличенко.

Вона наголосила, що навколо інформації про свідчення Пукача є багато політичних спекуляцій.

"Інформацію про перебіг слідства можна розділити на два блоки. Перший – витік з правоохоронних органів. Мені би хотілося почути оцінку керівництва правоохоронних органів. Невже на кожен цей витік був дозвіл слідчого?", - сказала адвокат.

"Окремі фрагменти тої інформації справді містять таємницю слідства, окремі фрагменти є втручанням у приватне життя родини Гонгадзе", - зазначила Теличенко.

За її словами, другий блок інформації – це "дезінформація або політичні технології".

"Я би дуже хотіла звернутися до журналістів. Я вважаю, що, подаючи інформацію з анонімних джерел, її все-таки треба перевіряти. Інакше ми забалакуємо тему", - сказала адвокат.

Теличенко зазначила, що поспішне інформування громадськості Генпрокуратурою про перебіг справи "створює ілюзію, що є маніпуляція у ході слідства".

Крім того, адвокат впевнена, що правоохоронна система в змозі зберегти життя Пукача. "Чи вона збереже – це вже інше питання. Треба берегти життя не тільки Пукача, а ще й багатьох інших фігурантів цієї справи", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування