Росія має виплатити компенсацію підстреленій українці - МЗС

Четвер, 6 серпня 2009, 11:58

Україна сподівається, що Росія покарає винних у пораненні українки під час навчань на полігоні Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Про це повідомляють Українські новини із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ.

Вербальну ноту з цього приводу вручив на зустрічі виконувач обов'язків першого заступника міністра закордонних справ Юрій Костенко тимчасовому повіреному в справах Росії Всеволоду Лоскутову.

Зокрема, у ході зустрічі Костенко висловив глибоку стурбованість з приводу порушення командуванням ЧФ Росії угоди про статус та умови перебування флоту на території України.

"Нехтування вимогами зазначеної угоди завдало серйозної шкоди для життя й здоров'я громадянки України", - сказано в повідомленні.

МЗС вважає, що цей інцидент стався через ігнорування російською стороною положень угоди й правил проведення навчань із використанням стрілецької зброї.

Міністерство розраховує, що російська сторона надалі буде дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань, ретельно розслідуватиме цей трагічний інцидент, притягне до відповідальності винних і компенсує заподіяний збиток потерпілій.

Також МЗС сподівається, що Росія надасть відповідну офіційну інформацію українській стороні.

Як відомо, дівчина одержала поранення під час навчань на полігоні Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Прес-служба ЧФ РФ заявляла про те, що дівчина та кілька інших місцевих жителів проникли на територію полігону, проігнорувавши попереджувальні написи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування